Bel  ons op  085-3036138

ACT®-meting

ACT®-meting

In tegenstelling tot andere metingen, combineert de ACT®-meting tekst met beeld. Dit maakt het mogelijk om een onderscheid te maken tussen natuurlijke en aangeleerde competenties. Bovendien is de ACT®-meting in staat om de innerlijke drijfveren van een persoon te meten. Op beelden reageren we namelijk impulsiever, zonder na te denken, terwijl teksten slechts op cognitief niveau binnenkomen.

Resultaat

Het levert je een meer diepgaand inzicht in je persoonlijke drijfveren, talenten en potentieel. De ACT®-meting geeft namelijk een beeld van je hoofd- én onbewuste drijfveren. Hierdoor ontstaat direct een duidelijk beeld over waar jij je inspant voor de buitenwereld, maar daar niet de meeste voldoening (en energie) uithaalt of wat werkelijk bij je past.

Waarom?

De ACT vragenlijst is een korte vragenlijst (max 12 minuten) die de deelnemers per mail invullen. In tegenstelling tot elke andere psychologische vragenlijst, combineert deze ACT-meting tekst met beeld*. Dit maakt het mogelijk om een onderscheid te maken tussen Natuurlijke (Authentieke) en Aangeleerde competenties. Hierdoor krijg je zicht op kwaliteiten die je wel bezit maar nog niet inzet; het zogezegde nieuw potentieel! Bovendien is de ACT-meting in staat om de innerlijke drijfveren van een persoon te meten.

* Beelden gaan ‘voorbij je hoofd’. Dat zit zo: alles wat je leest wordt geïnterpreteerd door je ratio, door wat je geleerd hebt, door je hoofd. Nu is je hoofd niet altijd volledig betrouwbaar, want je hebt ook dingen geleerd die niet van nature bij jou passen, maar bijvoorbeeld bij je ouders. Je hebt dingen aangeleerd die niet echt van jou zijn! In een meting waarin je cognitieve vragen stelt, dan antwoord je vanuit de dingen die je geleerd hebt. Dat hoeft dus niet te betekenen dat dit ook bij je past! Immers bij vragen kun je een positief antwoord geven, terwijl het echt niet bij je past. Beelden (afbeeldingen) gaan voorbij je cognitie, je hoofd, en daarmee ontdekken we datgene dat voorbij je hoofd gaat, dat wat echt bij je past. Je kunt daardoor veel meer zicht krijgen op je werkelijke talenten en niet je aangeleerde talenten. 

Wil je meer weten over de ACT-meting  bel dan met Arjan (06 26 48 41 62) of mail je vraag naar info@mijnwereldbaan.nl

Deel je ervaring!