Bel ons op 06-54256547

 Tip 1

  • Sta je aan het begin van de zoektocht naar een nieuwe baan?
  • Of ben je al even aan het zoeken en lukt het niet zo als je verwacht had?

De kans bestaat dat er onrust is. Vind ik wel een nieuwe werkomgeving? En voldoet die nieuwe werkomgeving wel aan m’n verwachtingen? Misschien houdt deze onrust je wel eens uit je slaap. Of kijk je jaloers naar anderen die hun wereldbaan al hebben gevonden.

NIEUWSGIERIG naar de soort tips?
Hieronder tref je vast de eerste tip aan.

De eerste tip die wij je graag geven is om niet op alles te solliciteren dat langskomt. Neem eerst even een stap terug. Durf jezelf deze twee cruciale vragen te stellen:

  1. Waarom overkomt mij dit? Wat heb ik hier te leren?
  2. Welke kans biedt mij dit?

In onze ogen schuilt er in deze situatie van werkzoekend zijn altijd een nieuwe kans. Of je nu het einde van je huidige werkomgeving wel of niet aan zag komen. Of je nu gewenst of ongewenst op zoek gaat naar de nieuwe uitdaging. Het is altijd weer een nieuwe kans. Een kans om even stil te staan bij Wie je bent en Wat je eigenlijk heel graag wilt. Geloof je in je eigen uniciteit en in je bijzondere kwaliteiten?  Geloof je in de overtuiging dat er ergens een fantastische nieuwe uitdaging voor je is weggelegd?

Of heb je geleerd om de lat niet te hoog te leggen en blij te zijn als je überhaupt werk weet te vinden. Dat je onrecht is aangedaan en dat je jezelf slachtoffer voelt. Als dat zo is, dagen wij je uit. Je bent nooit te oud om te leren! Maar als je er absoluut voor wilt blijven kiezen om de slachtoffer te willen zijn (de aandacht die dat oplevert voelt ook wel goed, toch…?) dan kunnen wij niets voor je betekenen.

Als je graag wilt vertrouwen op je eigen unieke kwaliteiten (die ook jij zeker hebt!) en daarbij enige ondersteunging kan gebruiken, kun je een van onze Startersbijeenkomsten bezoeken. Schrijf je nu hiervoor in.

Deel je ervaring!