Bel Arjan:  06-26484162

Arjan Blanken

Mijn naam is Arjan. Ik ben opgeleid tot Arbeids & Organisatiepsycholoog en Prestatie Psycholoog en ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen. Al meer dan 20 jaar heb ik mij gespecialiseerd in Loopbaanbegeleiding vanuit het Hart.

 

Vragen die ik dikwijls krijg:

 • Welke baan past nu eigenlijk het best bij mij?
 • Hoe vind je dat ik overkom als ik aan jou vertel wie ik ben en wat ik wil?
 • Ligt het aan mijn CV dat ik nog niet ben uitgenodigd?
 • Hoe kan ik mij van mijn concurrenten onderscheiden bij het solliciteren?

 

Anderen zeggen dit over mij:

Door de contacten met Arjan voel ik mij verrijkt.’      Juliette Jalving

“Arjan is eerlijk en houdt niet van verkooppraatjes.”     Erik Maarsingh (hoofd Algemene Gezondheidszorg GGD)

“De contacten waren voor mij een openbaring.”         Hans Kamping

“De begeleiding van Arjan was soms heftig maar altijd fijn.”     Ditta kamphorst

“Arjan maakt waar wat hij belooft en leeft voor wat hij predikt. Hij is daardoor in zichzelf inspirerend.”     Hans Stomhort (Directeur Grow Talent)

“Arjan is iemand die helpt en niet vraagt: Wat denk je zelf… ”      Ottelijn Saveur

“Een prettige sfeer en een heel duidelijke boodschap.”     Bart Lammers

“Door de begeleiding van Arjan voel ik me meer in balans; zowel werk als privé.”    Wendy Wierenga

” Een ervaring waar ik de rest van mijn leven profijt van heb.”     Jores Jansen

“Arjan heeft mij geholpen zelf te sturen in plaats van me door verwachtingen van anderen te laten leiden.”     Wouter Oldenburger

 

 

In mijn werk als Coach en Trainer heb ik onder meer ontdekt dat ik

 • talent heb om de juiste vragen te stellen en de verbanden te zien
 • aanvoel waar het bij anderen aan schort
 • dat scherp en ook oordeelvrij kan verwoorden
 • en dat ik veel bijzondere prestaties kan leveren door deze talenten in te zetten (aangevuld met volharding en doorzettingsvermogen).

De meest leerzame maar ook confronterende conclusie was dat ik jarenlang, ondanks de successen, toch weinig voldoening uit mijn werk haalde. Het bleek voor mij lastig om voor mezelf op te komen en mijn authentieke kracht de ruimte te geven. Ik durfde dat niet. En als je maar vaak genoeg iets van jezelf weggeeft, blijft er uiteindelijk niet zoveel over …

Maar diep van binnen voelde ik toch dat ik iets te doen had. De eerste stap om te ontdekken Wie ik echt was bestond uit het maken van de keuze om uit die beroemde comfort-zone te stappen en opnieuw te beginnen. Een periode van onzekerheid en vele angsten volgde.

Toch leerde ik toen ook het allerbelangrijkste: steeds meer op mezelf te vertrouwen! Stap voor stap. Met hulp van anderen. En met de moed om altijd eerst naar mijn eigen aandeel te kijken. Vanuit die gevonden authenticiteit, kan ik de hele wereld aan (hoewel ik zeker die onzekerheid nog ken…!).

 

Mijn eigen Carrière Vlieger:

 

 • Wie ik ben vanuit mijn hart

Ik zie mezelf als een positief persoon. Warm en zachtmoedig in de omgang en geïnteresseerd in de beweegredenen van anderen. Door mijn fijngevoeligheid voel ik snel aan wat er speelt. In een groep kan ik mij meer ingetogen opstellen en uit mezelf dan bij voorkeur minder of op een weloverwogen wijze. Soms kan ik verlegen zijn.

Waar ik vandaan kom en waar ik naar op weg ben

In mijn opvoeding heeft mijn vader en mijn broer (die 13 maanden ouder is dan ik) een belangrijke rol gespeeld. Presteren was belangrijk thuis. Zowel op school als in sport. In beide omgevingen kon ik mij goed staande houden. Mijn vader wilde niet dat ik lui werd of er met de pet naar gooide en heeft mij altijd, met goede bedoelingen, de nodige kritiek gegeven. Hij heeft mij doorzettingsvermogen en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel gebracht. Maar ook ben ik meer dan ik zelf wens gevoelig voor goedkeuring van anderen geworden (angst voor afwijzing).

Als kind zorgde mijn broer voor mij. Hij zorgde ervoor dat ik me in rust kon ontwikkelen en onder de radar kon blijven. Hij baande voor mij de weg. Hierdoor heb ik minder geleerd zelf de confrontatie te zoeken. En als ik te populair werd, zette hij me weer op mijn plaats. Dat aanvaardde ik; het heeft bijgedragen aan mijn acceptatievermogen; maar ook minder weerbaar gemaakt en zelfvertrouwen gegeven.

Nu ik mij draai in mijn werk helemaal gevonden heb, zijn het nog steeds belangrijke thema’s voor me: minder zelfvertrouwen en angst voor afwijzing. Door mijn werk te doen, waarin ik mij heb te laten zien, kan ik mijn Potentie steeds meer laten zien en meer mezelf worden. Het mindere zelfvertrouwen en de angst voor afwijzing is er nog wel maar ik laat me er steeds minder door leiden…!

 

 • Mijn Authentieke Kracht / Dolfijnkracht

Mijn initiatiefrijke kracht maakt dat ik kansen creëer. Ik acteer graag vanuit autonomie en neem mijn verantwoordelijkheid. Ik pas me hierbij makkelijk aan zonder mijn eigen leiderschap te verliezen. Omdat ik mijn intuïtie de ruimte geef, voel ik snel aan wat er speelt.

In de afstemming en samenwerking met anderen, weet ik draagvlak te creëren en ben ik gericht op het bereiken van doelen. Bij grotere uitdagingen kan ik terugvallen op mijn creativiteit en bedenk ik originele oplossingen die ik direct vertaal naar praktische invullingen.

In het individuele contact boek ik successen omdat ik goed kan luisteren en de juiste vragen stel. Hierdoor ben ik zowel liefdevol meedogenloos als ook inspirerend. Als ik een groep leid, weet ik een bevlogen betoog te houden. Mogelijke weerstanden pareer ik op een soepele wijze waardoor ik de gewenste beweging creëer.

Als het mij nog beter lukt vrij te komen van verwachtingen (en mogelijke kritiek) van anderen en nog meer mijn eigen weg durf te kiezen, zal ik nog meer voor vele professionals het verschil kunnen maken.

 

 • Mijn Persoonlijk Hoger Doel

Zoveel mogelijk professionals spelenderwijs aanmoedigen van Hoofd naar Hart te gaan

 

 • Mijn bestemming

Ik voel me thuis in een omgeving waar ik vanuit autonomie hoger opgeleiden individuen begeleidt hun authentieke kracht te vinden zodat zij van daaruit hun carrière verder inhoud geven. Mijn rol is die van inspirator en aanjager die creatieve ideeën omzet in een vernieuwende aanpak waardoor de gewenste beweging in gang wordt gezet. Het best kom ik tot mijn recht op het snijvlak van diepgaande coaching en het maken van de vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.

De stap die ik wil maken, is om minder tijd te steken in de uitvoering van de daadwerkelijke begeleiding van professionals maar juist een community te creëren waarbij professionals gevoed worden in hun wens om ‘van Hoofd naar Hart’ te gaan. Dit doe ik door een klein aantal experts aan me te binden die door hun expertise te delen bijdragen aan de community. Mijn doel is om in 2025 300 en 2026 500 professionals te begeleiden zodat zij hun wereldbaan weten te bemachtingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fijn als je meer wilt weten; je mag me altijd bellen op nummer 06-26 48 41 62.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn naam is Ellen Isaäcson-Rambags, universitair geschoold (cultuur, organisatie en management) en mijn hele leven lang al werkzaam in HR. Ik ben allereerst moeder van Jonah en Micha, partner van Reindert, de jongste dochter van mijn vader en overleden moeder en het zusje van Paul en Inge.

Van jongs af aan heb ik geleerd om mijn verstand te gebruiken, kennis op te doen, logisch te redeneren en zo snel mogelijk zelfstandig te worden. Plichtsgetrouw als ik ben, heb ik gedaan wat de omgeving van mijn verwachtte. Zo haalde ik een HTS diploma technische bedrijfskunde, gevolgd door een WO diploma cultuur, organisatie en management.

Ik werkte altijd hard en vol energie. Ik werd vooral geprezen om mijn gedrevenheid en kreeg erkenning en waardering in de vorm van loopbaanmogelijkheden en een goed salaris. Toch had ik vaak last van minder werkplezier en voelde ik me regelmatig niet goed genoegd ten opzichte van anderen, die veel zelfverzekerder leken te zijn.

Toen ik moeder werd ging ik parttime werken en vond ik mijn WereldBaan. Ik ging als HR Business Partner aan de slag bij de koninklijke Auping in Deventer. Het voelde daar als thuiskomen. net  een warm bad. samen met alle collega’s werkten we als een soort grote familie aan prachtige producten.

Na een aantal jaren en diverse reorganisaties verder, moest ik onverwachts en gedwongen afscheid nemen van Auping. Diep geraakt door deze gebeurtenis werd het tijd om op onderzoek uit te gaan. Mijn centrale vraag luidde: Waarom liet ik de buitenwereld mij zo uit mijn evenwicht brengen en welke invloed had (en heb) ik zelf op situaties?

Al snel ontdekte ik dat ik een soort wandelend hoofd was geworden. Bang om niet goed genoeg te zijn, kon ik alleen nog luisteren naar de stem van mijn ego. Deze zei telkens: ‘doorgaan, niet zeuren, tandjes op elkaar en vóóruit niet bij de pakken neer zitten…’ Ik schoot in de actiestand en handelde op de automatische piloot, want ik wilde weg van dat beklemmende onzekere gevoel. Hierbij ging ik volledig af op wat ik dacht dat de omgeving van mijn verlangde, zonder te checken of dat wel klopte.

Via mijn opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix en via anderen, die mij spiegelden en mijn gedrag reflecteerden, kreeg ik het zelfinzicht dat ik te weinig naar binnen luisterde, naar mijn intuïtie en gevoel (mijn hart). Het koste me tijd, rust, doorzettingsvermogen en moed om voorbij mijn hoofd ook weer naar mijn hart te luisteren. En achteraf als ik eerlijk ben, wist ik van binnen al langer dat ‘wie ik van binnen was’ niet meer langer paste bij de organisatie die Auping was geworden na alle veranderingen.

Ik leerde meer te vertragen en verdragen en vooral ook om mezelf welkom te heten.

En alle inzichten die deze leerzame prachtige reis me gaf en nog steeds geeft, deel ik graag met anderen om hen te helpen ook een brug te bouwen tussen het hoofd en het hart. Ook al voelt het in het begin als een wiebelige (nog niet betrouwbare) brug. Vervolgens is het ook mijn expertise om datgene dat naar voren komt vanuit het hart, te vertalen naar concrete acties. Want mijn overtuiging is dat het pas echt zinvol is om je hart op de eerste plaat te zetten als je er vervolgens ook acties aan durft te koppelen.

Deel je ervaring!
Contact