Bel Arjan:  06-26484162

Interne en externe
mobiliteit vanuit het hart

Ruinerwold en jouw carrière

“We hebben samen een geheimpje met God. Niemand mag het weten, want anders stoppen ze papa misschien wel in de gevangenis. En dat wil je toch niet…?”

De documentaire over het spookgezin van Gerrit Jan van D geeft een uitzonderlijke inkijk. Na de ontdekking van de boerderij in oktober 2019, had ik me al snel een voorstelling gemaakt over wat er hier allemaal gebeurd zou kunnen zijn.

Hierbij moest ik wel even wennen aan het uiterlijk van Gerrit Jan. Hij lijkt namelijk op mijn yoga leraar. En deze is weliswaar ook een bijzondere verschijning maar toch vooral een toffe peer en een rechtschapen burger.

In mijn voorstelling werd er geweld gebruikt om de kinderen binnen te houden. Kinderen willen spelen en ontdekken en die drang moet dan wel onderdrukt worden om ze in de kelder te houden.

Mijn beeld: Vastgebonden kinderen. Onverzorgd. Overal vuil. Een woeste vader die met een riem in zijn hand de laatste inspectie doet.

Maar niets van dat alles.

Wat mij de documentaire van Jessica Villerius nog eens duidelijk maakte, is dat beïnvloeding en manipulatie vaak op een hele geleidelijke en subtiele wijze plaatsvindt. En al op een hele jonge leeftijd begint.

Zo worden jongvolwassenen gecreëerd die geen schim meer zijn van de Potentie waar ze ooit voor in de wieg zijn gelegd.

Nu durf ik wel een wilde gok te maken dat jouw opvoeding beter is geweest dan die van ‘de kinderen van Ruinerwold’. Ik hoop het in ieder geval voor je.

Maar tegelijk ben jij natuurlijk ook beïnvloed en beperkt door je opvoeders. En heb jij je moeten aanpassen om makkelijker je leven te kunnen leiden.

Die aanpassing is deels je redding. Als je nu nog steeds als een baby gaat huilen als je niet die aandacht krijgt die je wenst, heb ik erg met je omgeving te doen. En met jou…

Maar die aanpassing is ook deels ‘je ondergang’.

Je vergeet je echte uniciteit en Potentie en leeft vooral om aan de verwachtingen van anderen te voldoen.

Gelukkig biedt het leven je altijd kansen om te ontdekken waar je echte kracht ligt.

Per definitie is ook je werk op dit moment jouw ideale plek om jezelf beter te leren kennen. Zelfs als je geen leuke baan hebt of er veel niet klopt in je werk; dan toch is het de perfecte omgeving om je te ontwikkelen.

Het is namelijk geen toeval dat jij nu die baan hebt.

Het leert je te zien waar je tegenaan loopt. Waarin je op dit moment wordt uitgedaagd. Welke Potentie je wel hebt maar onvoldoende inzet.

En je kunt naar anderen blijven wijzen. Misschien heb je gelijk en zijn zij de schuldigen. Oké.

En nu?

Vraag je liever af wat jij in die situatie hebt te leren.

Wat zegt het over jou?

Wat mij ‘de kinderen van Ruinerwold’ ook aan inzicht heeft gegeven, is dat de mens veerkrachtig is. De oudste kinderen hebben zich ontworsteld van hun opvoeding. Zij zijn het aangegaan en zijn (ongetwijfeld) met vallen en opstaan nu weerbaar, onafhankelijk en zelfredzaam.

Inspirerend om te zien wat allemaal mogelijk is.

Hopelijk moedigt het jou ook aan om in beweging te komen.

  • Weet je niet goed wat je aanpassing precies is geweest?
  • Heb je geen idee welke talenten je wel hebt maar eigenlijk nooit inzet?
  • Vraag jij je af welke werkomgeving beter bij je past om je talenten in te kunnen zetten?

 

Dat kan snel.

Binnen 1 dagdeel heb je antwoorden op deze vragen.

En daar heb je de rest van je leven voordeel van.

Meld je hier aan voor ‘Mijn Potentieel’

Contact