Bel Arjan:  06-26484162

MijnWereldBaan; hoe het begon…

 

11-9

Of beter nog: Nine – Eleven.

Soms weet je precies op welke dag er iets was. Een moment van ervoor en erna. De precieze dag waarop MijnWereldBaan het licht zag, weet ik juist niet. Het zal ergens in 2017 zijn geweest. Ik was al enkele jaren actief als zelfstandig ondernemer en begeleidde professionals naar meer succes en voldoening in hun werk en in hun privéleven. Hierbij was mijn eigen Persoonlijk Hoger Doel altijd mijn leidraad: Professionals spelenderwijs aanmoedigen van Hoofd naar Hart te gaan.

Samen met Theo ging ik op weg naar Utrecht. Naar Aartjan van Erkel. De ‘conversiegoeroe van Nederland’ hielp ons met het vormgeven van de site. Hij heeft ook de naam MijnWereldBaan bedacht. Dat schudde ie zo eventjes op een achternamiddag uit zijn mouw. En misschien is deze dag dan wel de officiële geboorte.

Maar de baby wilde in het begin niet groeien. De uitdaging die op mijn pad kwam was: Hoe geef je vorm aan een nieuw bedrijf als je je handen al meer dan vol hebt aan je huidige bedrijf (Buro Moed)? Ik had niet het talent dit voor elkaar te krijgen. Ook niet toen Theo van het toneel verdween en Richard z’n rol op het podium overnam. Wederom met goede bedoelingen en voldoende kwaliteit, bleek dit toch niet genoeg voor de ‘wederopstanding’.

Totdat ik verveel raakte eind 2019. En vermoeid. Eerst denk je dat het even een energie-terugval is. Dan denk je dat je gewoon te hard gewerkt hebt. Dan komen er nog een tigtal excuses. En al die tijd weet je eigenlijk al dat je zelf iets te doen hebt. Iets met een spreekwoord van een schip en het niet bestemd zijn voor de haven…

Wat heb ik nu te doen in mijn carrière? Die vraag stel ik elke week wel een keer aan een ander. Gelukkig heb ik in mijn persoonlijke ontwikkeling ook niet stilgezeten en denk ik het antwoord voor mezelf te weten: Mezelf (nog) meer laten zien. Een volgende stap maken om de angst voor kritiek en afwijzing te verminderen. Ergens helemaal voor gaan en dan te accepteren wat dat is. En wat anderen daar van vinden. En niet te vergeten; ook mijn eigen oordeel weg te laten 😊.

In 2011 had ik al een eerste stap gemaakt om deze onzekerheid aan te gaan; het ontstaan van mijn eigen bedrijf; Buro Moed. Ik bleek meer te kunnen dan ik dacht. Ik denk dan niet alleen terug aan de lovende woorden van professionals en teams die ik heb begeleid, maar ook het maken van vele keuzes, het ondernemen, de boekhouding en het steeds beter leren omgaan met teleurstellingen.

Alleen…, dan kun je dat. Klaar. Je kunt dan gaan genieten. Zeker doen. En dan ook lekker blijven zitten in die comfortzone. Zeker niet doen…!

Mijn Persoonlijk Hoger Doel kreeg er twee woorden bij en veel veranderde. Zoveel mogelijk professionals spelenderwijs aanmoedigen van Hoofd naar Hart te gaan.

Voor mij is het nu in 2020 de juiste tijd voor een volgende stap. MijnWereldBaan is voor mij de manier om mijzelf verder te ontwikkelen. In mijn ogen is het belangrijkste wat je in dit leven kunt doen ‘zoveel mogelijk jezelf te worden en van daaruit dienend naar anderen te zijn’. En de kern hierbij is voor mij dat ik nu zelf eerst naar buiten treed met MijnWereldBaan. Dat ik zelf de sales doe in plaats van iemand anders. Want juist als je sales doet en zo zichtbaar bent, is de kans op afwijzing het grootst. En van die afwijzing mag ik dan weer leren. Bijvoorbeeld om het nooit persoonlijk op te vatten. Op die manier word ik steeds meer mezelf😊.

MijnWereldBaan wordt omvangrijker dan Buro Moed. Het is voor iedere hoger opgeleide die een nieuwe baan moet of wil hebben. Het is dus zeker ook voor professionals die normaliter niet voor een leiderschapstraining in IJsland of een MBA in Zwitserland in aanmerking komen. Ik leer je te ontdekken waar jouw talenten liggen. Waar jij plezier vindt. Je perfecte baan te vinden waar alles vanzelf gaat. Een baan die echt bij je past omdat je ervoor in de wieg bent gelegd.

En als je wilt, help ik je ook met jou onweerstaanbaar aantrekkelijk te maken voor nieuwe werkgevers. Of nieuwe opdrachtgevers of bij je huidige werkgever. Zodat je leukere projecten en opdrachten krijgt. Ik begeleid je zodat jij jezelf vanuit je hart weet te presenteren. Die authentieke kracht maakt bij sollicitatiegesprekken het echte verschil.

Wil je het ervaren…?

Deel je ervaring!
Contact