Bel Arjan:  06-26484162

Tip 1: Kom niet meteen in actie; achterhaal eerst wat je te leren hebt.

  • Sta je aan het begin van de zoektocht naar een nieuwe baan?
  • Of ben je al even aan het zoeken en lukt het niet zo als je verwacht had?

De kans bestaat dat je op momenten onrustig bent. Gedachten en zorgen kunnen met je op de loop gaan. Vind ik wel een nieuwe werkomgeving? En voldoet die nieuwe werkomgeving wel aan m’n verwachtingen? Misschien houdt deze onrust je wel eens uit je slaap. Of kijk je jaloers naar anderen die hun wereldbaan al hebben gevonden.

 

De eerste tip die wij je graag geven is om niet direct op alles te solliciteren dat langskomt. Neem eerst even een stap terug. Durf jezelf deze cruciale vraag te stellen:

  • Waarom overkomt mij dit? Wat heb ik hier te leren?

Misschien vind je het een ongewenste situatie. En voelt het als onrechtvaardig. Je bent wellicht van mening dat je het niet verdiend in de situatie te zitten om op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving. Altijd je best gedaan, loyaal geweest…? En nu dit… Je voelt je slachtoffer. En je kunt er voor blijven kiezen heel lang in deze slachtofferrol te blijven (de aandacht die dat oplevert voelt ook wel goed, toch…?).

Het is normaal dat je je slachtoffer voelt. Dat kan, dat mag. Als je de aandacht die dat oplevert lang wilt blijven koesteren, kunnen wij niets voor je doen. Maar als je er eigenlijk wel klaar voor bent om te accepteren dat er geen toeval bestaat en jij waarschijnlijk nu uitgenodigd wordt om iets anders te gaan doen, dagen wij je uit. Wij leren je op een heel andere manier naar je huidige situatie te kijken. Ben je hier nieuwsgierig naar? Kom naar onze eerstvolgende Mijn Wereldbaan Startbijeenkomst. 

Het maakt echt een wereld van verschil of je ervoor kiest vanuit Liefde (en vertrouwen) naar de huidige situatie te kijken of vanuit Angst (en onzekerheid en zorgen). Als je graag wilt leren vertrouwen op je eigen unieke kwaliteiten (die ook jij zeker hebt!) en daarbij enige ondersteunging kan gebruiken, kun je onze Mijn Wereldbaan Startbijeenkomsten bezoeken. Schrijf je nu hiervoor in.

  • Binnenkort ontvang je ook nog tips over:
    • hoe je de gewenste regierol kunt nemen
    • wat de juiste vragen zijn om je authentieke kracht te ontdekken

 

Deel je ervaring!
Contact