Bel Arjan:  06-26484162

Tip 3: Wees altijd positief als je vertelt over je (vorige) werkgever(s).

  • Vind je het soms moeilijk positief te zijn over je vorige werkgever(s)?
  • Heb je de neiging te klagen en negatief te zijn over je huidige situatie?

Misschien begon je positief maar heb je een paar teleurstellingen te verwerken gehad en vind je het lastig deze positiviteit vast te houden. Maar ken je de spreekwoorden: ‘Wat je geeft, krijg je terug’ en ‘Wat je zaait, zal je oogsten’? Het is enorm belangrijk dat je leert kijken naar al datgene dat goed is (gegaan) in je leven. En benoem dit. Altijd maar weer opnieuw!

De derde tip die wij je graag geven is om te leren altijd positieve woorden te gebruiken als je verteld over je werkverleden. Wees positief over je vorige werkgever, over je collega’s en klanten. Of als je zelfstandige opdrachten hebt gedaan: Wees positief over je opdrachtgevers en over datgene dat je geleerd hebt. En vooral; wees positief, mild en compassievol over jezelf! Kijk er eens vanuit deze invalshoek tegen aan:

  • Wat brengt mij negativiteit, zorgen, klagen en zeuren?

Misschien ben je inmiddels er al helemaal van overtuigd dat je veel meer kwaliteiten hebt dan je denkt en dat je vanuit vertrouwen de regierol wenst te nemen om die nieuwe wereldbaan naar je toe te kunnen halen. Jij bent dan in regie. Gefeliciteerd met deze positieve keuze! Jij bent al helemaal klaar om met ons te gaan samen. Waarschijnlijk zijn we al in gesprek met elkaar. Zo niet; schrijf je dan nu snel in voor de komendeMijn Wereldbaan Startbijeenkomst. Er ligt namelijk een mooie nieuwe werkuitdaging op je te wachten…!

En als die alom bekende slachtofferrol je nog in de greep houdt. Oké, natuurlijk, wij zijn allemaal mensen het leven zit wil eens tegen. Of erg tegen. Wij hebben er begrip voor dat het even moeilijk voor je is. En dat je je boos, verlaten of aan de kant gezet voelt.

Maar wil je gelijk hebben of gelukkig zijn? Vraag je je wel eens af wat het je oplevert als je gelijk hebt (niet netjes behandeld, onterecht dat je niet de kans gekregen hebt op je werk, economie zat tegen anders…). Uiteindelijk brengt het gelijk hebben je niets. Als je wilt weten waarom je op deze manier nooit je wereldbaan zult krijgen, kom dan naar de volgende Mijn Wereldbaanbijeenkomst(en ontdek hoe je dit direct kunt fixen).

Spreek positief. Dwing jezelf altijd naar het goede te kijken. Elke werkomgeving, baan, werkgever, collega, leidinggevende, etc. kan vanuit positiviteit bekeken worden. Wees dankbaar voor wat je hebt mogen leren. Wees dankbaar voor wie je allemaal hebt ontmoet, dat je salaris/fee betaald is, dat je projecten en werkzaamheden voor je opdrachtgevers heb mogen doen.

Het is raadzaam dat je de kracht van het positieve woord leert kennen. Dat je zelf in staat bent om die gewenste situatie naar je toe te halen; vanuit positieve gedachten en woorden. Als je een praktijkvoorbeeld wilt lezen over de positieve energie van woorden, kun je hier verder lezen.

Binnenkort ontvang je ook nog tips over:

  • wat de juiste vragen zijn om je authentieke kracht te ontdekken
  • hoe je alle andere sollicitanten tijdens het sollicitatiegesprek kunt aftroeven

 

 

Deel je ervaring!
Contact