Bel Arjan:  06-26484162

Sollicitatie geheimen

Bij het vinden van je perfecte baan hoort natuurlijk ook solliciteren.
Wij bieden je de geheimen van een succesvolle sollicitatie aan (18 bijzondere geheimen). Gratis. Ontvang elke dag een gratis geheim en word de beste sollicitant.

 

NIEUWSGIERIG naar de belangrijkste geheimen?
Hieronder tref je vast het een eerste geheim aan en meld je aan voor de overige.

Geheim 1

Kom niet meteen in actie; achterhaal eerst wat je te leren hebt.

  • Sta je aan het begin van de zoektocht naar een nieuwe baan?
  • Of ben je al even aan het zoeken en lukt het niet zoals je gehoopt had?

De kans bestaat dat je op momenten onrustig bent. Gedachten en zorgen kunnen met je op de loop gaan. Vind ik wel een nieuwe werkomgeving? En voldoet die nieuwe werkomgeving wel aan m’n verwachtingen? Misschien houdt deze onrust je wel eens uit je slaap. Of kijk je jaloers naar anderen die hun wereldbaan al hebben gevonden.

Het eerste geheim die wij je graag geven is om niet op alles te solliciteren dat langskomt. Neem eerst even een stap terug. Durf jezelf deze twee cruciale vragen te stellen:

  1. Waarom overkomt mij dit? Wat heb ik hier te leren?
  2. Welke kans biedt mij dit?

Misschien vind je het een ongewenste situatie. En voelt het als onrechtvaardig. Je bent wellicht van mening dat je het niet verdient in de situatie te zitten om op zoek te gaan naar een nieuwe werkomgeving. Altijd je best gedaan, loyaal geweest… En nu dit! Je voelt je slachtoffer. En je kunt er voor blijven kiezen heel lang in deze slachtofferrol te blijven (de aandacht die dat oplevert voelt ook wel goed, toch…?).

Het is normaal dat je je slachtoffer voelt. Dat kan, dat mag. Maar als je de aandacht die dat oplevert lang wilt blijven koesteren en je niet je eigen verantwoordelijkheid wenst te nemen, kunnen wij niets voor je doen. Maar als je er eigenlijk wel klaar voor bent om te accepteren dat er geen toeval bestaat en jij waarschijnlijk nu uitgenodigd wordt om iets anders te gaan doen, dagen wij je uit. Wij leren je op een heel andere manier naar je huidige situatie te kijken. Ben je hier nieuwsgierig naar? Meld je aan voor de Match route en je krijgt direct inzicht in je Authentieke Kracht en in je Potentieel.

Het maakt echt een wereld van verschil of je ervoor kiest vanuit Liefde (en vertrouwen) naar de huidige situatie te kijken of vanuit Angst (en onzekerheid en zorgen). Als je graag wilt leren vertrouwen op je eigen unieke kwaliteiten (die ook jij zeker hebt!) en daarbij enige ondersteunging kan gebruiken, kun je bij MijnWereldBaan precies die ondersteuning krijgen die je zoekt.

 

Als je graag wilt vertrouwen op je eigen unieke kwaliteiten (die ook jij zeker hebt!) en daarbij enige ondersteuning kan gebruiken, kun je je inschrijven voor de Match route. Schrijf je nu hiervoor in.

 

Aanvragen sollicitatie tips

 

Deel je ervaring!
Contact