Bel Arjan:  06-26484162

Tip 13 : Hoe je je netwerk effectief in kunt zetten om je wereldbaan te vinden.  

 • Krijg je ook wel eens bij de woorden ‘netwerk’ of ‘netwerken’ de kriebels?
 • Denk je ook wel eens dat anderen een veel groter en beter netwerk hebben dan jij?
 • Vind je het lastig in het eerste contact je op een krachtige én innemende wijze te presenteren?

Het blijkt uit onderzoek dat wij het lastig vinden om aan anderen iets te vragen voor ons te doen. We voelen ons al snel ‘bezwaard’. Het liefst steken we daarbij gelijk over: jij doet iets voor mij en ik doe dan iets voor jou… Maar als je op zoek bent naar een nieuwe werkomgeving en aan anderen vraagt je daarbij te helpen, vraag je gevoelsmatig heel veel. En je bent van mening dat je zo weinig hebt terug te geven… Dit is geen prettig gevoel. Dus dikwijls vragen we anderen dan maar niet om ons te helpen bij het zoeken van werk; dan blijft in ieder geval dat vervelende gevoel weg.

Wij moedigen je aan om je netwerk op een actieve wijze in te zetten en uit te breiden. Het gaat erom dat je je netwerkcontacten niet om een baan (of opdrachten) gaat vragen maar dat je deelt waar je mee bezig bent. Heel veel personen vinden het fijn om anderen op weg te helpen. We kennen namelijk allemaal die momenten van onzekerheid en anderen helpen maakt jezelf ook gelukkig! En als je dan toch een keer geen reactie krijgt op een verzoek van je, vat het dan niet persoonlijk op. Dit hebben we al in tip 11 toegelicht…!

Je vertelt dus niet: “Hoi, ken je me nog? Ik zoek een baan. Weet jij er een voor mij…? Maar wat vertel je wel? In tip dertien vertellen wij je graag hoe je je op een juiste wijze presenteert bij netwerk- en sollicitatiegesprekken.

 • Vertel je One-liner. Je One-Liner is een korte, krachtige zin die in de kern weergeeft wat jij heel goed kunt. De One-Liner is de titel van je Authentieke Kracht. In een paar zinnen moet je ook je Authentieke Kracht weten te vertellen.
 • Vertel je Persoonlijk Hoger Doel(PHD). Je PHD is datgene dat jij als je eigen missie ziet om met je werk te kunnen bereiken. Als we de vraag wat ‘zwaarder’ maken zou je ook kunnen zeggen: Wat wil jij met je werk op aarde bereiken / achter laten? Vertel ook dit in een korte, positieve zin.
 • Vertel over je One-Liner en je Persoonlijk Hoger Doel op een enthousiaste en innemende manier. Laat het niet je doel zijn om de ander te overtuigen dat je er klaar voor bent om te werken en dat heel graag bij de organisatie van je netwerkcontact wilt doen. Deel alleen maar. Deel je inspiratie. Deel je lessen en je inzichten. Want dat wat jij steeds aan anderen vertelt, groeit en zal uiteindelijk ook naar je toekomen. Als je het echt wilt en er volledig op vertrouwt zal dit ook gebeuren! Dan komt die nieuwe wereldbaan zeker op je pad!!

Wij kunnen ons goed indenken dat je niet zomaar je One-Liner even uit de mouw schudt. Of dat je je Persoonlijk Hoger Doel in je leven al hebt gevonden. Dat is geen probleem. Voor ons heeft dit ook weken of maanden geduurd. Wij hebben al wel de enorme kracht van zowel een One-Liner als een Persoonlijk Hoger Doel mogen ervaren. Door onze jarenlange coach- en trainingservaring hebben we daar heel veel personen de juiste weg mee in geholpen.

De One-Liner en je PHD zijn twee kernpilaren van het ‘Naar je Nieuwe Baan’ Programma. Doe mee en maak je eigen Persoonlijke Website waarop je je One-Liner en je Persoonlijk Hoger Doel kunt plaatsen. Onderscheid je nu direct van andere sollicitanten. Schrijf je in voor de MijnWereldBaan Startersbijeenkomst.

 • Binnenkort ontvang je ook nog tips over:
  • de grote aantrekkende kracht van het gebruiken van de juiste woorden
  • het Expertniveau van LinkedIn en het vragen van aanbevelingen
Deel je ervaring!
Contact