Bel Arjan:  06-26484162

Tip 4

Stel de juiste vragen aan anderen en ontdek je authentieke kracht!

 • Blijkt het lastig voor je om te ontdekken waar je echt goed in bent?
 • Vind je het nog niet zo eenvoudig je sterke punten en talenten op een juiste wijze op te schrijven?

In onze jarenlange ervaring als coach, loopbaanbegeleider en trainer is elke keer weer duidelijk geworden dat het voor velen lastig is om precies aan te geven waar je goed in bent. Een aantal personen weet het echt niet, anderen zijn te bescheiden om het uit te spreken en weer anderen komen met zoveel informatie dat de kracht van de boodschap verdwijnt.

De vierde tip die wij je graag geven is om de nodige tijd te besteden aan het ontdekken en op een juiste wijze omschrijven van wat jij heel goed kunt. Je kunt het best deze vragen stellen aan vrienden, collega’s, opdrachtgevers en/of leidinggevenden van je. Stel aan minimaal 4 personen de volgende 5 vragen:

 • Wat vind jij dat mij onderscheid van anderen?
 • Welke 3 competenties heb ik meer dan gemiddeld ontwikkeld?
 • Wat zou ik nog aan verborgen talenten/kwaliteiten kunnen hebben? Het gaat om talenten die ik nog niet zozeer heb laten zien maar waarvan jij denkt dat ik deze wel heb of makkelijk kan ontwikkelen?
 • Wat voor soort werkomgeving en functie vind je het beste bij mij passen? En waarom?
 • Als jij mij was, wat zou je dan als eerste doen in de zoektocht naar een nieuwe passende werkomgeving?

Als je nog niet openlijk wilt laten weten dat je op zoek bent naar een nieuwe werkomgeving, kun je deze vragen aan vrienden, bekenden of oud-collega’s stellen. Ga vervolgens met de antwoorden van deze vragen aan de slag. Zorg ervoor dat je de kern eruit haalt en vervolgens op een juiste verwoord waarbij je je onderscheid van anderen. Zo is: Ik ben goed in samenwerken weinig onderscheidend. Je kunt dit wellicht beter omschrijven als bijvoorbeeld: Ik kan goed personen met verschillende belangen en kwaliteiten verbinden waardoor er echte teamgeest ontstaat. 

Weet dat iedereen uniek is. Ook jij. Jij hebt een combinatie van kwaliteiten die niemand anders in deze wereld op jouw manier kan inzetten. Dit maakt je onderscheidend en heel interessant voor potentiële werkgevers of opdrachtgevers. Vind je het lastig deze authentieke kracht van je te vinden en er de juiste woorden aan te geven? Kom dan naar de gratis Mijn Wereldbaan Startbijeenkomst. Hier krijg je de eerste noodzakelijke inzichten, handige tips en kom je in contacten met andere personen die je kunnen ondersteunen. Schrijf je nu hier in!

Gratis Pilot

 • Binnenkort ontvang je ook nog tips over:
  • hoe je je One-Liner kunt opstellen en voor je kunt laten werken
  • op welke wijze je Social Media kunt gebruiken bij het vinden van je Wereldbaan.
  • de onderscheidende manier waarop je CV en sollicitatiebrief kunt opstellen (en zeker voor succes gaat zorgen!)

 

Deel je ervaring!
Contact