Bel Arjan:  06-26484162

Tip 5:

Stel een krachtige One-Liner op.

 

  • Wil je je graag direct onderscheiden van andere sollicitanten?
  • Velen vinden het lastig zich in 1 zin op een krachtige wijze te presenteren. Geldt dat ook voor jou?
  • Vind je het moeilijk om te kiezen wie je in essentie bent en waar je het voor gaat?

Voor veel personen die zoekend zijn naar een passende werkomgeving geldt dat zij het lastig vinden op opties uit te sluiten. Het liefst reageren ze op allerlei diversie functies onder het motto ‘je weet nooit hoe een koe een haas vangt’! Maar wij kunnen je hier nu wel uit de doeken doen dat er niet veel koeien zijn die hazen vangen…! Het heeft dus geen zin om je heel breed te oriënteren. Het heeft geen zin ervoor te kiezen om in de wijze van hoe jij je presenteert niets uit te sluiten.

De vijfde tip die wij je graag geven is om een krachtige One-Liner op te stellen. Kies in een paar woorden wat jouw sterkte is en wat jij het allerliefste doet en het beste kunt van ‘iedereen’. Door deze keuze sluit je misschien een aantal mogelijke functies uit. Het grote voordeel is echter dat jij bij veel andere mogelijke banen erdoor met stip stijgt naar ‘de meest gewenste kandidaat’

Wij adviseren je dus om niet op deze wijze je te profileren: “Ik vind heel veel dingen leuk,” of; “Ik heb hele brede kwaliteiten” of; “Ik kan zowel binnendienst- als buitendienstfuncties en vindt het ook niet bezwaarlijk om administratie te doen…”  Durf te kiezen voor je grootste kwaliteit. Het blijft hangen bij de ander als jij je korte One-Liner vertelt.

En vertel niet alleen op het momenten van solliciteren je One-Liner. Vertel het ook tegen je buurman, je vrienden, tijdens een ontmoeting op een feest of op de camping en tegen je netwerkcontacten. Zet het op LinkedIn! Vertel het tegen iedereen die het maar horen wil. In essentie kan ‘iedereen’ je een stap verder helpen.

Een mooi voorbeeld van een krachtige One-Liner voor een coach is: Mijn kwaliteit is om liefdevol te confronteren en te inspireren zodat de ander altijd een volgende stap kan maken. Een mooie One-liner voor een Accountmanager zou kunnen zijn: Omdat ik het aandurf om oprecht te luisteren weet ik altijd de juiste woorden te vinden om overtuigend te zijn en de deal te maken.

Wil jij je ook direct onderscheiden van anderen? Wil jij een goede eerste indruk maken en ook je eigen unieke One-liner opstellen? Kom dan naar de volgende gratis Mijn Wereldbaan Startbijeenkomst. Hier leer je hoe je deze One-liner kunt formuleren. Schrijf je nu hier in!

Gratis Pilot

  • Binnenkort ontvang je ook nog tips over:
    • op welke wijze je Social Media kunt gebruiken bij het vinden van je Wereldbaan.
    • hoe jij je netwerk kunt gebruiken om je Wereldbaan naar je toe te halen.
    • de onderscheidende manier waarop je CV en sollicitatiebrief kunt opstellen (en zeker voor succes gaat zorgen!)
Deel je ervaring!
Contact