Bel Arjan:  06-26484162

Tip 7

Er is meer werk dan dat er banen zijn. Denk ruim en gun jezelf de oefening. 

  • Richt je je alleen op concrete vacatures of sta je ook open voor ‘andere vormen van samenwerken’?
  • Vind je onderbetaald werk of onbetaald werk ook interessant?
  • Richt je je op banen of richt je je op het in contact komen met mensen en organisaties waar werkzaamheden worden gedaan waar jij erg goed in bent?

Velen van ons willen, als we werkloos zijn, het liefst van baan naar baan. Van werkgever A naar werkgever B. Van het ene vaste contract naar een ander vast contract: Oke .., inmiddels hebben we al wel geaccepteerd dat dat wat veel is gevraagd. Maar het uitzicht op een vaste aanstelling moet er wel zijn…

Een groot deel van ons gedrag wordt bepaald door angst. Dit is soms wenselijk (zoals bij het oversteken van een drukke straat) maar dikwijls ook onwenselijk. Wij voelen ons allemaal op momenten onzeker; dat is het leven. En we proberen deze onzekerheid aan te gaan door er zekerheid tegenover te zetten. Bijvoorbeeld zekerheid van een vaste baan. Of van een grote organisatie met naam (die gaat in ieder geval niet failliet…). Op sommige momenten weerhoudt deze angst en onzekerheid ons juist om iets uit te proberen, om te experimenteren. Als je je alleen richt op die ene vaste functie, kun je mooie kansen missen.

De zevende tip die wij je graag geven gaat over het denken in mogelijkheden in plaats van bedreigingen. Denk dus niet alleen in functies of banen.Er zijn veel andere manieren om je talenten te laten zien en met interessante mensen en organisaties in contact te komen. Bied je eens aan als stagiair, doe een eenmalige opdracht, laat je eens inhuren voor een paar weken of maanden. Richt je daarbij niet op de bedreigingen (“dan verdien ik te weinig, anderen krijgen voor dat werk wel geld” etc.), maar zie het als nieuwe kans.

Onthoud dat er meer werk is dan dat er banen zijn (A. Vincent, 2015). En dat er overal mogelijkheden zijn om je kwaliteiten te laten zien; dat kan dus ook in de vorm van een tijdelijke samenwerking, vrijwilligerswerk en/of freelance-opdrachten. In onze ogen is geld daarbij van secundair belang. Als je laat zien wat je in huis hebt, worden anderen enthousiast. Zij zullen daarna altijd bereid zijn je voor je authentieke kracht te betalen! Want zij hebben nu met eigen ogen kunnen ervaren tot welke prestaties jij in staat bent als jij vertrouwt op je eigen authenticiteit. Begin je reis door je nu aan te melden voor de volgende MijnWereldBaan Startersbijeenkomst. Je leert dan al hoe effectief dit voor jou kan werken!

  • Binnenkort ontvang je ook nog tips over:
    • wat de juiste vragen zijn om je authentieke kracht te ontdekken
    • hoe je alle andere sollicitanten tijdens het sollicitatiegesprek kunt aftroeven
    • de do’s and don’ts bij het gebruik van Social Media
Deel je ervaring!
Contact