Bel Arjan:  06-26484162

Tip 9:   Hoe stel je je best mogelijke CV op? De Top 5 van de Do’s !  

 

 • Vind je het lastig om alles wat je gedaan hebt op de juiste manier op één kantje te krijgen?
 • Heb jij enig idee waar de meeste aandacht bij Selecteurs (P&O Professionals, Recruiters) naar uit gaat bij het scannen van je CV?

De meeste vacatures worden ingevuld middels het ‘via-via’ netwerk. Dit betekent dat het opbouwen en uitnutten van je netwerk (ja, natuurlijk heb ook jij een groot netwerk…!) erg belangrijk is. Om jezelf te introduceren in die netwerkcontacten, is het presenteren van jezelf op een onderscheidende wijze cruciaal. Je CV speelt hierbij nog steeds een rol.

Je CV dient slechts één doel: het moet tot een uitnodiging van een gesprek leiden. Besef dat diegene die je CV scant hier ongeveer 10 seconden aan besteedt. Dit betekent dat jij 10 seconden de tijd krijgt om indruk te maken. Dit betekent dus kiezen; wat vertel je wel en wat laat je weg? Zorg dat jij de juiste keuzes maakt…

De negende tip behandelt de top 5 van de Do’s. Je kunt niet liegen op je CV. Wel kun je de kans sterk vergroten dat je uitgenodigd wordt door de juiste woorden te kiezen én je CV onderscheidend te maken. Hieronder 5 belangrijke Do’s.

 • Je CV wordt waarschijnlijk op een laptop, tablet of smartphone gelezen. De eerste helft van je CV is dus het allerbelangrijkste. Gebruik hier 2 regels om je Authenticiteit en je Persoonlijk Hoger Doel te vertellen.
 • Gebruik als portretfoto dezelfde als die op LinkedIn en Facebook. Dit vergroot de herkenbaarheid. Lach op de foto; dat wekt vertrouwen.
 • Maak gebruik van de inzichten, creativiteit en intelligentie van anderen bij het opstellen van je CV; Als 2 personen input leveren neemt de kwaliteit zienderogen toe.
 • Leg de nadruk op concrete prestaties. Dit betekent dat je zegt: “Ik heb in 2018 de landelijke prijs gewonnen voor meest creatieve wervingscampagne”, in plaats van “Tot grote tevredenheid van klanten campagnes voor werving samengesteld”).
 • Vaak ben je niet de enige die een CV onder de aandacht brengt. Dus zorg ervoor dat je CV opvalt (op een zakelijke manier). Dit kun je bijvoorbeeld doen door een link te plaatsen in je CV naar je Persoonlijke Website.

Waarschijnlijk is het opstellen van je CV geen dagelijks werk voor je. En de kans is ook groot dat het geen hobby van je is… Toch is het mede-bepalend voor je succes. Het is belangrijk dat je precies weet wat je wilt vertellen in je CV. Op welke wijze maak jij gebruik van die 10 seconden die je krijgt?

Onze ervaring is dat je CV een natuurlijk resultaat is van je ‘voorwerk’. Weet jij wat je Authentieke kracht is en waarmee jij je onderscheidt van anderen? Ken jij je Persoonlijk Hoger Doel? Dan kan het niet anders of je wordt erg enthousiast om er uiting aan te geven in je CV. En ook in je Persoonlijke Website. Zou je graag willen weten wat jou direct onderscheidt van 100 anderen sollicitanten? Zou jij je echte drijfveren en je Persoonlijk Hoger doel willen vinden? En zou je ook zo’n inspirerende Persoonlijke Website willen hebben?

Dat kan allemaal! Dat is wat wij doen. Dat is waar wij goed in zijn. Dat is waarin wij ons onderscheiden van de rest. Met ons MijnWereldBaan ‘Naar je nieuwe Baan’ Programma krijg je alles wat je nodig hebt voor je perfecte CV en Persoonlijke Website. Meld je nu hiervoor aan. Wil je eerst nog wat extra informatie? Dat kan ook: meld je dan aan voor de eerstvolgende MijnWereldBaan Startersbijeenkomst.

 • Binnenkort ontvang je ook nog tips over:
  • de don’ts bij het opstellen van je CV
  • hoe je je perfecte sollicitatiebrief schrijft
  • hoe je met teleurstellingen bij het solliciteren kunt omgaan
Deel je ervaring!
Contact